comunicat de presa expozitia Journey Goes On


Luni, 25 martie 2013, a avut loc la Centrul Artelor Vizuale (Galeria Căminul Artei) vernisajul expoziţiei Journey Goes On, a artistului David Luka Kapiashvili, eveniment organizat de Uniunea Artiştilor Plastici din România şi Ambasada Republicii Georgia la Bucureşti.
            Artistul georgian este interesat de relaţia dintre natură, tradiţie şi modernitate, excluzînd din ecuaţie posibilul sufix "ism". Această idee stă la baza unui proiect iniţiat şi dezvoltat în ţara sa, în încercarea de a crea punţi de legătură între culturi, prin intermediul celor care fac artă, nu a celor ce o comercializează. Călătoria sa, care l-a purtat acum în România, este parte a amintitului proiect.  
            Într-o expoziţie a lui David Luka, bunăoară Journey Goes On, putem găsi cele mai surprinzătoare idei şi obiecte, de la interpretări libere ale temei iconografice Hodighitria, pînă la elefanţi, bufniţe şi himere, de la radiouri şi aparate de telegrafie, pînă la instrumente muzicale funcţionale ori deformate, măşti sau ambalaje de parfum. Din anumite puncte de vedere, spaţiile în care se desfăşoară artistul adoptă atributele unui cabinet de curiozităţi. 
            Dacă ansamblul este dirijat scenografic în direcţia amintită, arta lui David Luka Kapiashvili nu este în nici un caz o glumă. Publicul bucureştean este aşteptat de o expoziţie proaspătă, plină de şarm şi culoare, pînă pe data de 7 aprilie.

Mihai Plămădeală, critic de artă